Ofte stillede spørgsmål

October 17th, 2008

 oss_cover_trikster.jpg

I dag utkommer Christian Yde Frostholms nye diktsamling Ofte stillede spørgsmål på Afsnit P forlag.

Boken tar utgangspunkt i hvordan vi skriver om oss selv – og andre – i det offentlige rommet som heter internett. Som det står i pressemeldingen: “Digtene udforsker hvordan informationsteknologien påvirker den menneskelige identitet og selvforståelse. Teksterne er på samme måde som nettet komponeret i et flow af stort og småt, poesi, komik og gru, stemmer og i særdeleshed spørgsmål. Især er det kærligheden, kønnet og seksualiteten, der kredses om.”

Det er en ganske så queer virkelighet vi taes med inn i i Ofte stillede spørgsmål. Nettet er kjent for å være et rom der man kan iscenesette og utprøve forskjellige identiteter, men det er også et sted der usikkerhet blottlegges. I Ofte stillede spørgsmål møter vi både tøffe, forvirrede, og sarte personligheter som stiller spørsmål til det meste. Om sex, kropp, kjønnsroller, religion og kjæledyr, for blott nevne noen av temaene boken kommer innom. Det er morsomt og tankevekkende å bevege seg gjennom bokens iscenesettelse av språkføringen på nettet – fra chattesider for dyrevenner til datingsider for karrierefolk…

Ofte stillede spørgsmål er Christian Yde Frostholms 11. bok, og legger seg i forlengelse av hans to siste diktsamlinger, Mellem stationerne (Borgen 2000) og Afrevne ord (Borgen/Afsnit P 2004), som på forskjellige måter forholder seg til oppsnappede fragmenter og lydbilder i byrommet.

På Afsnit P kan man både lese de første sidene av Ofte stillede spørgsmål, og kjøpe et eksemplar. God leselyst!

One Response to “Ofte stillede spørgsmål”

  1. mathias Says:

    Litteraturtidsskriftet Sentura har nylig publisert en meget positive anmeldelse av Ofte stillede spørgsmål: Det du søkte eksisterer ikke