Lanseringsfest for Lambda Nordica

June 9th, 2008

n731465676_937191_3947.jpg

Den 13. juni kommer et nytt dobbeltnummer av Lambda Nordica med temaet DRAG, redigert av Kalle Westerling og Anna Olovsdotter-Lööv.

Lambda Nordica har lenge vært et av Sveriges viktigste tidsskrift for homoseksualitetsforskning. Siden det første nummeret i 1989, “Leve lusten”, har tidsskriftet publisert akademiske artikler om kjønn og seksualitet fra en rekke fremragende svenske og nordiske forskere. Et av tidsskriftets mest brukte numre er nok dobbeltnummeret om queer teori (nr. 3-4 1996), som har vært viktig for utbredelsen og diskusjonen av queer i en nordisk kontekst.

Med det nye nummeret om drag innledes en ny epoke i Lambda Nordicas historie. Tidsskriftet har nå fått et ny layout, ny logo, nye lokaler og ny hjemmeside (som også lanseres 13. juni). Mens tidsskriftets undertittel lenge har vært “tidskrift för homosexualitetsforskning” har det nye nummeret fått undertittelen “tidskrift för homo-, lesbisk-, bi- och transforskning”. Det blir spennende å lese det nye nummeret som markerer premiæren for forskningsfeltet “dragstudier” i Sverige. Westerling og Lööv er noen av de fremste forskerne på feltet, så det blir nok mye god lesning!

Lambda Nordic holder lanseringsresepsjon i sine nye lokaler i Åsögatan 174, Stockholm, den 13. juni fra 16-20, der det blir mulighet for å kjøpe nummeret, ta en drink og hygge seg. Hvis man vil komme på festen, så send en mail til osa@lambdanordica.se.

Comments are closed.