Danmarkspremiere på filmen Transgender Basics

February 16th, 2008

Danmarkspremiere på filmen Transgender Basics av Rosa Juel Nordentoft, 22. februar 2008

Programmet for kvelden er følgende:

19:00 Præsentation og filmfremvisning

19:30 Spørgsmål og svar v/instruktøren Rosa Juel Nordentoft

Folkets Hus, Cafe Under Konstruktion,Stengade 50, 2200 København N.

Gratis adgang

*

Her er en kort beskrivelse av filmen:

“Our culture likes to make things simple, and gender isn’t”
– Carrie Davis, Transgender Community Organizer, in Transgender Basics

Transgender Basics af Rosa Juel Nordentoft er en 20 minutters informationsfilm om køn og det at være transkønnet. To rådgivere fra the Gender Identity Project i New York forklarer, hvordan køn består af flere elementer som kønsidentitet, kønsrolle og den fysisk kønnede krop – mens tre personer åbent fortæller om deres liv og erfaringer som transkønnede og genderqueer. Filmen viser, hvordan køn har mange udtryksformer og må betragtes som et spektrum frem for to afgrænsede kategorier.

Filmens primære målgruppe er rådgivere og behandlere i social- og sundhedssektoren og andre i New York, der arbejder med transkønnede individer, men er yderst seværdig for alle med interesse for køn og identitet. Produceret for the Gender Identity Project og Center Media ved The Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender Community Center, New York.

Se klipp fra filmen her!

Comments are closed.