QueerKraft

September 1st, 2008

rubon81-5add5.png

For litt over en måned siden fikk den danske progressive nyhetsportalen Modkraft.dk sin egen queerredaksjon: QueerKraft.

Modkraft har i løpet av de siste årene blitt et viktig omdreiningspunkt for den danske venstrefløy – en nettside for politiske analyser, journalistiske intervensjoner og et samlingssted for pressemeldinger og annen relevant “public service”-informasjon som resten av det danske mediesirkus ikke plukker opp.

Det er derfor en stor glede at Modkraft nå har fått sin egen queerredaksjon – en etterlengtet og viktig plattform for “politikudviklende nyhedsformidling” på queer feltet. QueerKraft ønsker å være et sted “for artikler, analyser, debatter og informationer om og for den køns- og seksualpolitiske venstrefløj og andre, der vil orientere sig i og bidrage til, hvad der sker på den front.” Og noe slikt er det er behov for.

jpg_queerskib.jpg

Foto: Tomka Weiss, fra QueerKraft

Allerede er det mye lesestoff på QueerKraft. Her finner man blant annet en introduksjon til “queer”-begrepet, reportasjer fra Copenhagen Queer Festival (her og her), en artikkel om Les Panthères Roses blokkade av Priden i Paris, en rapport fra en noe ukonvensjonell bryllupsfest i Jerusalem, og en analyse av diskusjonen rundt den nylig overståtte Priden i København.

One Response to “QueerKraft”

  1. mathias Says:

    På QueerKraft er det nå også en ny artikkel av undertegnede Trikster-redaktør med tittelen Bash Back: Queer vold fra Pink Panthers til Pink Pistols. God leselyst!