En KLAM Pride i København

August 14th, 2008

b54314b2c080d2bd01632528c47e70c9.jpg

På lørdag er det tid for den årlige paraden i forbindelse med Copenhagen Pride, og som vanlig er dette en anledning der queere grupperinger på venstrefløyen kommer med gode og viktige alternativer til Pridens ellers så mainstream’e profil.

På fredag arrangerer for eksempel Enhedslistens Queerudvalg sin tredje queercafé på Cafe under Konstruktion i Folkets Hus kl. 19.00. Denne gangen vil cafeen fungere som et planleggingsmøte og kreativ verksted for en adbusting/politisk intervensjon i årets Pride-parade. Som svar på paradens ellers så depolitiserte profil, ønsker ØQ velkommen til en kveld der man diskuterer politikk og hygger seg mens dem som ønsker kan lage bannere og annet materiale som kan intervenere i paraden og endre den til å bli den politiske demonstrasjonen den burde være. I disse tider der Københavns kommune så vel som bedrifter som Tivoli med “pink dollars” i øynene arbeider for å brande byen som “homovennlig”, er det viktig at noen tegner et mer reelt bilde av den virkeligheten mange møter i dette neoliberale samfunnet, med problemer som statsinstitusjonalisert rasisme, og en dramatisk økning av heterosexistisk vold.

klam08roedgroen.jpg

På lørdag holder sammenrendet KLAM/TAM/SKAM nok en gang sitt antikapitalistiske alternativ til den offisielle Pride-festen. Lokalisert i Ørstedsparnen fra kl 14.00 under overskriften “Mod besættelsen av Palestina”, er dette stedet å oppholde seg hvis man er interessert i politiske diskusjoner, fest, sex og morro.

KLAM har nylig kommet med følgende pressemelding om arrangementet:

KLAM opfordrer til Pride-boykot og uddeler egne homopriser!

KLAM opfordrer til boykot af Copenhagen Pride-paraden, der løber af stablen på lørdag. KLAM, der består af sure bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, tager afstand fra Pridens kommercielle ensretning.

“Priden er latterligt tandløs, hvilket sloganet “Vi fejrer, fordi vi kan” illustrerer alt for godt. Priden er intet andet end det kommercielle homomiljø, der fejrer sig selv og sin indtjening,” udtaler Selma Schmidt fra KLAM.

Selma Schmidt fortsætter:
“De politiske homo-organisationer uddeler lalleglade, og i bedste fald ligegyldige, homopriser, mens politiske partier som Venstre, de Konservative og Socialdemokraterne soler sig i showet. Partier, der ryddede Ungdomshuset, hetzer mod kvinder med tørklæde, og støtter en racistisk udlændingepolitik, der gør det næsten umuligt for personer på flugt at få asyl – herunder homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.”

“Det er masser af lort at tage fat på, og vi synes ikke, der er noget at fejre. Derfor tager vi traditionen op, og uddeler vores egne homo-priser i Ørstedsparken,” slutter Selma Schmidt.

KLAM uddeler følgende priser:

Årets Hate Crime-Pris: Lene Espersen
– Lene Espersen er nomineret af LBL til årets politiker. KLAM giver hende hate crime-prisen, for hendes egne hadforbrydelser: hendes aktive støtte til rydningen af Ungdomshuset, og for hendes racistiske terrorlove, der kriminaliserer opposition. Og for hendes ubrugelige forsøg med registrering af hate crimes på domstolsniveau – en gang sminke, der kun skjuler problemet frem for at løse det.

Årets Imperialistsvin: Søren Espersen
– Søren Espersen får prisen for hans nedladende og imperialistiske udtalelser om Grønland og grønlændere, for hans modstand mod Grønlands selvstyre og hans ønsker om at profitere på Grønlands undergrund. Samtidig er han den mest forbenede støtte til Israels imperialistiske og ødelæggende besættelse af Palæstinensiske områder.

Årets Heteronakke: Astrid Krag
– SF’s Astrid Krag får prisen for hendes jublende omfavnelse af Villy Søvndals højreskred og hendes inddragelse af homoseksualitet som argument i hendes konstante tale om “integrationsproblemer” i forhold til såvel “østarbejdere” (fordi de er katolikker) som muslimer. Vi vil sgu ikke integreres i hendes nationalistiske heterodanmark.

Noget er der dog at fejre – Årets Lækkerbukser: Basim og Laura
– Basim og Laura får prisen, fordi de er for lækre.

KLAM opfordrer lesbiske, biseksuelle, transpersoner og bøsser til at komme og hænge ud, drikke eller kneppe til den Palæstina-solidaritetsfestival, der afholdes i Ørstedparken samtidig med pride-paraden.

One Response to “En KLAM Pride i København”

  1. nike forsander lorentsen Says:

    Hellere KLAM end kommerciel Pride,…en Pride som tror mangfoldighed indbefatter racister som DF mm. Ja det er utroligt med så mange bøsser og lesbiske som ikke tænker over ikke tager stilling: hetzen mod muslimer, romere og hvem bliver så de næste, nu når højrevinderne blæser stærkt.
    Ja, til KLAM, Queer og Skæv osv…